Introduktion til Dogecoin

Giv os noget kærlighed og del artiklen :)

Dogecoin er en kryptovaluta, ligesom Bitcoin og Ethereum – det er dog et meget anderledes ‘dyr’ i kryptoverdenen i forhold til disse populære mønter. Dogecoin blev oprindeligt skabt i det mindste delvist som en let sjov for krypto-entusiaster, og tog sit navn fra en engang populær meme. På trods af denne usædvanlige oprindelseshistorie er den eksploderet i popularitet i 2021 – i skrivende stund er Dogecoin blevet den tredje største kryptovaluta efter markedsværdi.

Hvad er dogecoin?

Softwareingeniørerne Billy Marcus og Jackson Palmer skabte Dogecoin i slutningen af 2013. Palmer brandede kryptovalutaens logo ved hjælp af en meme, der var populær på det tidspunkt, og som viste det bevidst forkert stavede ord “doge” for at beskrive en Shiba Inu-hund.

“Doge blev virkelig startet for at gøre grin med Bitcoin,” siger Pat White, CEO for Bitwave. I sine tidlige dage arrangerede et fællesskab af entusiaster fonde for at hæve Dogecoin, for eksempelvis at indsamle midler til at sende den jamaicanske Bobsleigh hold til OL 2014 og sponsore en NASCAR racerkører.

I begyndelsen af 2021 fik Dogecoin kultstatus på Reddits WallStreetBets-beskedforum – den primære anstifter bag GameStop-sagen i januar – hvor entusiaster havde lovet at drive dens værdi “til månen” (det var før al diskussion af krypto blev forbudt på subreddit).

I dag er Dogecoin ikke nogen joke, idet den er eksploderet i værdi og har vundet mere end 5.000% i 2021. Blandt dens boostere er Tesla CEO Elon Musk, som kaldte Dogecoin sin favorit kryptovaluta. Se en video af det her. Musk kaldte også Dogecoin for “folkets krypto” og lovede at plante en fysisk Dogecoin-token på månen den dag han rejser dertil.

Hvordan virker dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, der kører på blockchain-teknologi i lighed med Bitcoin og Ethereum. Blockchain er en distribueret, sikker digital hovedbog, der gemmer alle transaktioner, der foretages ved hjælp af en decentraliseret digital valuta.

Alle indehavere bærer en identisk kopi af Dogecoin blockchain-bogføringen, som ofte opdateres med alle nye transaktioner i kryptovalutaen. Ligesom andre kryptovalutaer bruger Dogecoin’s blockchain-netværk kryptografi til at holde alle transaktioner sikre.

Personer kaldet minearbejdere bruger computere til at løse komplekse matematiske ligninger for at behandle transaktioner og registrere dem på Dogecoin-blokkæden – et såkaldt “proof of work”-system. Til gengæld for at behandle transaktioner og støtte blockchain hovedbog kan minearbejdere tjene yderligere Dogecoin, som de derefter kan holde eller sælge på det åbne marked.

Dogecoin kan bruges til betalinger og køb, men det er ikke en meget effektiv værdiopbevaring. Dette skyldes primært, at der ikke er noget livstidsloft på antallet af Dogecoins, der kan skabes ved mining – hvilket betyder, at kryptovalutaen er stærkt inflationær, efter hensigten. Blockchain belønner minearbejdere for deres arbejde ved at skabe millioner af nye Dogecoins hver dag, hvilket gør det meget udfordrende for spekulative kursgevinster i Dogecoin at holde over tid.

Dogecoin vs. Bitcoin

Bitcoin vs Dogecoin: Which Crypto Should You Buy in 2021 | Trading Education

Dogecoin har et par væsentlige forskelle i forhold til Bitcoin. For det første er det hurtigere og nemmere for minearbejdere at gennemføre de matematiske ligninger, der afslutter og registrerer transaktioner, hvilket gør Dogecoin noget mere effektiv til behandling af betalinger.

“Hvor det tager 10 minutter for processen at ratificere nye blokke på Bitcoin blockchain, tager det kun et minut på Dogecoin blockchain,” siger Gary DeWaal, formand for Kattens gruppe for finansielle markeder og regulering.

En anden væsentlig forskel er fraværet af et livstidsloft på antallet af Dogecoins der kan oprettes, som nævnt før. Der er et livstidsloft på 21 millioner Bitcoin, der begrænser det maksimale mulige antal mønter, der kan oprettes. Det betyder, at minearbejdere er tvunget til at arbejde hårdere og længere over tid for at tjene nye Bitcoins, og til en vis grad er det med til at garantere Bitcoins evne til at holde og øge sin værdi over tid.

Hvordan køber man Dogecoin?

Du kan købe Dogecoin på en kryptovalutabørs som Binance eller Kraken. Derefter kan du købe og udveksle kryptovalutaer, herunder Dogecoin. Den førende kryptobørs Coinbase understøtter ikke køb af Dogecoin.

Som med andre kryptovalutaer er det, når du har købt Dogecoin, bedst at flytte dine mønter til en krypto wallet. Wallets har mange former – fra online-tjenester, der tilbydes af børser som Coinbase (selvom du ikke kan købe Dogecoin på Coinbase, kan du gemme dem i din Coinbase-wallet), til apps på din mobile enhed eller endda en fysisk harddisk. Du sikrer din wallet med en privat adgangskode. Da dine mønter opbevares uden for en udveksling, er der et ekstra lag af beskyttelse mod hacks.

Før Dogecoin brød ud som en mainstream coin og steg voldsomt i pris, kunne du tidligere tjene gratis mønter ved at udføre grundlæggende opgaver online.

“I mange år kunne du udføre opgaver på Dogecoin’s ‘vandhaner’ for at tjene Dogecoin i stedet for at købe det,” siger C. Neil Gray, partner i fintech praksisområder hos Duane Morris LLP. “Opgaverne omfattede ting som at se en reklame eller tage en undersøgelse. På det seneste er det blevet svært at finde nogen, der virker.”

Er Dogecoin en god investering?

Da der ikke er nogen livstidsbegrænsning på antallet af Dogecoins der kan eksistere, og da millioner af nye Dogecoins frigives på markedet hver eneste dag, er der meget lidt incitament til at beholde kryptovalutaen på lang sigt. Bitcoin fortsætter med at stige i værdi på grund af systemets livstidsloft på antallet af mønter, der kan oprettes – modsat Dogecoin.

“Doge er mindre som Bitcoin og mere som DASH eller Bitcoin Cash, hvor det udtrykkelige mål er en forbrugsvaluta,” siger White.

Historisk set har værdien pr. mønt af Dogecoin været meget lav, omkring $ 0,003 pr. mønt i det meste af 2020, så folk var mere tilbøjelige til at give dem væk. “Brugere på sociale platforme, som Reddit, Twitter, Facebook og andre, kan bruge Dogecoin til at belønne, eller “tip” hinanden for at sende indhold,” sagde Gray.

De gevinster i Dogecoin, der er blevet set i 2021 kan ikke være bæredygtige på længere sigt. Hvorvidt krypto valutaens ‘tipping’ kultur vil fortsætte må tiden vise.

Bør du købe Dogecoin?

Dem der købte Dogecoin i starten af 2021 er blevet godt belønnet. Alligevel mener mange, at man skal være lidt forsigtig med at købe Dogecoin – især som en investering. Den konstante strøm af nye mønter på markedet satte uendeligt nedadgående pres på møntens værdi.

White advarede også om yderligere sikkerhedsrisici for Dogecoin, sammenlignet med andre store kryptovalutaer. “Det har bare ikke haft den samme sikkerhed og kontrol på kode-niveau, som Bitcoin eller Ethereum har. Plus at der er bare ikke et særlig robust mining samfund omkring Doge, så risikoniveauet for et angreb er langt over f.eks. Bitcoin’s.”

At købe enhver form for kryptovaluta indebærer risiko, og det gælder også Dogecoin. Det er altid værd at købe et par mønter og gøre dig bekendt med systemet – men det er nok bedst ikke at investere alt for mange af dine hårdt tjente penge i Dogecoin lige nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *