Shiba Inu (SHIB)? Læs før du investerer

Giv os noget kærlighed og del artiklen :)

Shiba Inu (SHIB) blev meget populær. Her er, hvad du skal vide om det, før du beslutter dig for at investere.

Måske er det sikkert at sige, at Dogecoin tog centrum på kryptovalutamarkederne siden begyndelsen af 2021.

Mønten, der startede som en joke, er steget så meget, at den i en kort periode blev den 4. største kryptovaluta efter markedsværdi, der bærer en markedsværdi på over 70 mia. dollars. Faktisk en dyr joke.

Dette blev gjort muligt takket være en flok detailinvestorer, en flok Reddit-grupper og selvfølgelig Elon Musk – en af Dogecoins mest ivrige kommentatorer. Men hvad dette også gjorde, er at fremdrive en masse klonmønter, hvoraf de fleste er stærkt inspireret af Doge.

Shiba Inu (SHIB), på trods af sine påstande om at være noget andet – er et indlysende eksempel. Dogecoin bærer logoet af hunderacen Shiba Inu, mens SHIB bruger det direkte. Med dette i tankerne har vi besluttet at udarbejde en omfattende guide, der har til formål at kaste lidt lys over den kryptovaluta, der tog markedet med storm på blot få dage.

Hvad er Shiba Inu (SHIB)? Mød Dogecoin dræberen

SHIB blev hurtigt en af de hotteste cryptocurrencies. Dette blev muligt efter Dogecoin (DOGE) oplevede en astronomisk stigning og overskred $0.7 i maj 2021.

Dogecoin er nok den mest diskuterede og populære kryptovaluta for tiden og har inspireret mange til at skabe tokens med lignende egenskaber – det fælles træk, de deler, er, at de alle er opkaldt efter en hunderace, hvoraf de fleste tager efter Shiba Inu.

Med dette sagt, gik et dev-team videre og skabte en kryptovaluta, der bogstaveligt talt hedder Shiba Inu og bruger SHIB-ticker.

Ifølge den officielle hjemmeside og deres Woofpaper, som er Shiba Inu white paper’s version, repræsenterer SHIB et “eksperiment i decentraliseret spontan fællesskabsopbygning”.

Bortset fra det forsøger holdet at skabe et økosystem bestående af et par tokens, en decentral udveksling kaldet ShibbaSwap og et fuldt udviklet fællesskab. Selv om det skal nævnes, at bortset fra tokens og det voksende fællesskab, som skyldes den stigende pris og intet andet, er der intet andet der i øjeblikket er komplet, hvilket rejser spørgsmålet om SHIB’s værdiansættelse er berettiget eller ej.

Under alle omstændigheder er SHIB et Ethereum-baseret ERC20-token, der også har fået tilnavnet “dogecoin-dræberen” inden for projektets fællesskab.

Den uventede store indehaver af SHIB

SHIB har en samlet tokenforsyning på 1 quadrillion. 50% af det er blevet låst som likviditet til Uniswap. Den anden halvdel er imidlertid, hvor det bliver interessant.

Holdet bag SHIB har sendt 500 billioner tokens til medstifteren af Ethereum, Vitalik Buterin.

I en kommentar til sagen i projektets whitepaper sagde grundlæggeren, der er anonym (i modsætning til Dogecoins grundlæggere) bl.a:

“Vi sendte over 50% af den samlede forsyning til Vitalik. Der er ingen storhed uden et sårbart punkt, og så længe VB (Vitalik Buterin) ikke tæpper os, så vil SHIBA vokse og overleve.”
Det sjove er, at efter den meteoriske stigning i SHIB, som er steget med over 300.000% siden februar 2021 til det tidspunkt, hvor denne guide er offentliggjort, er Buterins SHIB-tokens meget mere værd end hans ETH.

I skrivende stund er Buterins ETH omkring 1,4 milliarder dollars værd, mens SHIB på hans offentlige konto er omkring 15 milliarder dollars værd.

Det er også værd at bemærke, at i Shiba Inus fodspor har andre klon-tokens som Akita Inu og HUSKY også sendt en del af deres forsyning til Vitalik.

Under alle omstændigheder er udbuddet af tokenet fortsat alvorligt koncentreret. Ud over de 50 %, som Buterin har, er der to andre tegnebøger, der tilsammen har 10 % af udbuddet, hvilket udgør en alvorlig risiko for massive prisfald, hvis de beslutter sig for at sælge deres mønter på markedet.

SHIB-token: Hvad bruges det til?

Det er værd at bemærke, at hele Shiba Inu-økosystemet består af tre tokens – SHIB, LEASH og BONE.

Når deres decentrale udveksling, Shiba Swap, er klar (som i øjeblikket angiveligt er igangværende sikkerhedstests og revisioner), vil brugerne kunne satse deres tokens og optjene belønninger. For staking SHIB modtager brugerne xSHIB, for staking LEASH – xLEASH, og for BONE – tBone.

Ifølge whitepaper er det sådan, at incitamenterne ser ud:

Der er også incitamenter for xLEASH- og tBONE-holdere.

Shiba
SHIB. Kilde: officielt whitepaper

SHIB: De ting du skal overveje før du køber

Mens SHIB-kryptovalutaen har et af de hurtigst voksende fællesskaber med hundredtusindvis af mennesker gennem deres forskellige sociale mediekanaler, er der et par ting at holde sig for øje, når man kigger på projektet.

For det første har deres officielle Medium-side kun to indlæg – det første var annonceringen af udviklingen, og det andet var en opdatering, der kom mange måneder senere og ikke rigtig gav nogen bemærkelsesværdige opdateringer.
SHIB-stifteren er anonym – det er virkelig uklart, hvor mange udviklere der arbejder på projektet, og der er ingen præcis køreplan for, hvornår brugerne kan forvente projektopdateringer og leverancer såsom Shiba Swap-børsen.
Den samlede forsyning er 1 quadrillion tokens – det er meget!
Halvdelen af dem er formodentlig brændt, fordi de blev sendt til Vitalik Buterin. Det er en spekulation at diskutere, om han ville gøre noget med dem, men i betragtning af hans status i samfundet – er det usandsynligt, at han ville gøre noget for at skade økosystemet. Der er dog masser af tokenindehavere, der er i besiddelse af en høj procentdel af de resterende 50%, hvilket er et rødt flag.
I skrivende stund af disse linjer var SHIB-tokenet allerede steget mere end 18.000% i løbet af de sidste par måneder, hvilket gav det ret til en plads i top 20 over de største kryptocurrencies med en markedsværdi på 12 milliarder dollars ifølge CoinMarketCap. Er SHIB overvurderet? det vil kun tiden vise.

Hvordan man køber SHIB?

Med alt det ovenstående i betragtning er det også værd at bemærke, at en stor del af SHIB’s eksplosive pris handling skyldes dets tilføjelse til mange centraliserede udvekslinger, herunder verdens største udveksling efter volumen – Binance.

Det er i øjeblikket muligt at handle SHIB på Huobi, OKEx, KuCoin, mens det nemmeste ville være at købe på Binance.

På spotbørsen på Binance kan brugerne deltage på følgende SHIB-markeder:

SHIB/USDT
SHIB/BUSD


Hvad mere er, Binance Futures, såvel som FTX åbnede leveraged kontrakter, og handlende er nu i stand til at bruge dem, selv om dette indebærer en enorm risiko for kapitaltab.

Ansvarsfraskrivelse: Intet af ovenstående er finansiel rådgivning. Indholdet er udelukkende til uddannelses- og underholdningsformål. Investering i kryptovalutaer indebærer en stor risiko for kapitaltab, og du bør kun investere penge, som du har råd til at tabe.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *