Hvad er Dogecoin og er det en joke?

Giv os noget kærlighed og del artiklen :)

Dogecoin har sat gang i internettet. Elon Musk, Mark Cuban og endda beef jerky mærke Slim Jim er gået ind i det.

Kryptovalutaen, der startede som en parodi for mindre end et årti siden, har været på en vild tur i år, da individuelle investorer er hoppet på. Dogecoin, som handles til mindre end 1 cent i starten af året, sprang kortvarigt til 74 cent i løbet af weekenden, ifølge CoinDesk, hvilket førte op til “Saturday Night Live” hvor Elon Musk, milliardæren og administrerende direktør for elbilproducenten Tesla Inc., var vært den 8. maj.

På sit højdepunkt gav det kryptovalutaen en år-til-dato gevinst på mere end 15.000 %, ifølge lukketallene fra CoinDesk, hvilket er mere end fire gange så meget som gevinsterne på S&P 500, inklusiv udbytte, siden 1988.

Siden hr. Musks SNL-optræden er kryptovalutaen imidlertid faldet og handlede for nylig den 10. maj på omkring 46 cent, eller et fald på omkring 38 % fra sin rekord. Robinhood Markets Inc. tweetede under SNL-udsendelsen, at det “oplevede problemer med kryptohandel”, og citerede i et efterfølgende tweet “høj handelsvolumen og volatilitet”.

Under Mr. Musk’s optræden på showets satiriske nyheder segment, Weekend Update, spurgte Michael Che og Colin Jost ham flere gange om at forklare, hvad dogecoin er. Endelig, efter hr. Che spurgte, “Så, det er en hustle?”, svarede Musk grinende, “Ja, det er en hustle.”

Ikke længe efter episoden begyndte, dogecoin pris at dykke og fortsatte med at falde i de tidlige timer af maj 9, viser tal fra CoinDesk.

Så, hvad er dogecoin, hvordan kom vi her, og hvorfor er folk så begejstrede for det? Vi har svar på dine spørgsmål.

Først og fremmest: Hvordan udtaler man “dogecoin”?

Ifølge kryptovalutaens medstifter, Billy Markus, er den korrekte udtale “dohj coin”. Nogle foretrækker at udtale den første stavelse som “dog” eller “doggy”.

Hvad er dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, der startede som en joke i 2013. Det er en satirisk hyldest til bitcoin, designet til ikke at tjene noget reelt formål andet end at generere et par grin.

Den er opkaldt efter en internet meme centreret omkring billedet af en Shiba Inu hund med dårlige stavevaner – derfor “doge” i stedet for “hund”.

Dogecoin: Everything You Need To Know About The Cryptocurrency - Tech

Hvorfor er dogecoin popularitet eksploderet?

Den 28. januar tweetede hr. Musk et falsk “Dogue” magasinomslag. Det er ikke klart, hvorfor eller hvad der fangede hans opmærksomhed.

Siden da har han fortsat med at tweete om kryptovalutaen. Engang delte han en meme baseret på filmen “Løvernes konge” med Shiba Inu-hunden lagt oven på Simbas ansigt. En anden gang skrev han: “Who let the Doge out” og “No highs, no lows, only Doge”. Måske i et forsøg på at være morsom, han tweetede også, hvad han beskrev som en instruktionsvideo med titlen “D er for Dogecoin.”

Musk fornyede sin interesse for kryptovalutaen i april og tweetede for nylig: “Doge Barking at the Moon”. Og efter SNL blev sendt, tweetede Musk den 9. maj: “SpaceX lancerer satellit Doge-1 til månen næste år”, og tilføjede “Mission betalt i Doge” samt “1st crypto in space”.

Hans kryptiske kommentarer har fået kryptovalutaens popularitet til at skyde i vejret, og musikere, herunder rapperne Snoop Dogg og Soulja Boy samt Kiss-frontmand Gene Simmons, har delt memes og tweets med deres følgere.

Mærket Conagra Brands Inc., hoppede på dogecoin vognen, sagde den April 13 “to the Moon.” Andre mærker har også vendt opmærksomhed til dogecoin, med hashtagget #DogecoinToTheMoon”.

Fra den 4. maj blev dogecoin en af de fire største kryptovalutaer efter markedsværdi, ifølge Coinmarketcap.com. Det placerer den bag bitcoin, ether og binance coin.

Selv med sit fald i de seneste dage overstiger dogecoins markedsværdi stadig næsten 60 mia. dollar.

Fans af dogecoin online tror på den når helt op til $1.

Hvad er risikoen ved at investere i dogecoin?

Kryptovalutaer er volatile og tilbøjelige til store udsving i begge retninger.

Bitcoin er f.eks. steget voldsomt i år og blev den 16. april handlet for over 61.000 dollars sammenlignet med mindre end 30.000 dollars i slutningen af sidste år. Men kryptovalutaen har været tilbøjelig til at trække tilbage, herunder flere gange i år.

Tidligere i år sagde Tesla, at det investerede 1,5 milliarder dollars i bitcoin og planlagde at begynde at acceptere kryptovalutaen som betaling for sine produkter.

Dogecoin kunne lige så let miste 90 % af sin værdi, advarer Garrick Hileman, forskningschef hos blockchain.com, et firma for kryptovaluta-transaktioner. “Jeg bekymrer mig om al den opmærksomhed, der er givet til en cryptocurrency, der historisk set ikke har set real-world traction og er lidt af en joke-bogstaveligt talt,” sagde han.

Hvordan kan jeg købe dogecoin?

Dogecoin kan købes med et kreditkort på cryptocurrency børser som Bittrex Global GmbH og Payward Inc.’s Kraken samt handelsplatforme, herunder den populære mægler Robinhood Markets Inc og Binance.

I februar sagde deVere Group, at den tilføjede dogecoin til sin krypto-handelsapp, da efterspørgslen steg kraftigt på grund af det, som administrerende direktør Nigel Green kaldte “The Elon Effect”. Online-mæglerfirmaet Webull Financial LLC tilføjede dogecoin til sin Webull Crypto-platform i april. Og eToro sagde den 3. maj, at det havde tilføjet dogecoin til sin liste over tilbudte aktiver.

Cryptocurrency exchange Gemini fulgte efter og meddelte i maj, at indskud og handel var tilgængelige for dogecoin.

Kan jeg købe dogecoin på Coinbase?

Coinbase, som driver den største Bitcoin udveksling i USA, gik på børsen den 14. april, hvilket øgede begejstringen for kryptovalutaer. Både bitcoin og dogecoin steg kraftigt den dag, på trods af at Coinbase ikke tilbyder handel med dogecoin.

Hvad skete der for nylig med Robinhood og dogecoin?

Robinhood-kunder har oplevet problemer med handel med kryptovalutaer i de seneste uger, da efterspørgslen efter dogecoin er steget kraftigt. I midten af april tweetede online-mæglerfirmaet, at det “oplevede problemer med kryptohandel” på grund af hidtil usete mængder.

Den 4. maj rapporterede Robinhood-brugere, at de igen havde problemer med at handle med krypto på platformen. En talskvinde for virksomheden sagde, at sagen blev løst på lidt over en time. Platformen oplevede problemer med kryptohandel igen den 9. maj. De blev senere løst.

Kan jeg købe noget med dogecoin?

De fleste traditionelle onlineforhandlere accepterer ikke nogen kryptovaluta som betalingsform.

Folkene bag hjemmesiden Shibe Mint sælger kobber tokens-stemplet med et “D” og året 2014-for $12 pr. stk. Du kan betale for disse tokens med dogecoin, men de er i øjeblikket udsolgt. Du kan også få din doge swag, såsom en “doge dealer” T-shirt fra dogeswag.com.

Dallas Mavericks basketball holdet tilbyder merchandise til salg i dogecoin. Hr. Cuban, holdets ejer, tweetede, at det havde sat en 24-timers rekord i salg april 16. Oakland A’s, Major League Baseball holdet, meddelte for nylig, at fans kunne købe billetter til sine maj 3-6 spil med dogecoin.

Børser, der handler dogecoin vil også lade dig konvertere din cryptocurrency til traditionelle valutaer.

Hvem opfandt dogecoin?

Udviklerne Markus og Jackson Palmer medskabte dogecoin som en joke i 2013. Selv den måde, folk oprindeligt fik mønten på, skulle være latterlig: Til gengæld for at løse matematiske gåder modtog dogecoin-minere, der betjente hurtigt kørende computere, alt fra én dogecoin til hundredtusindvis af dogecoins.

Ingen af dem arbejder på projektet længere, og Markus har sagt, at han solgte alle sine dogecoin i 2015. Han tjente lige nok fra det til at købe en brugt Honda Civic.

“Ideen om dogecoin er 8 cent værd er det samme som GameStop er $325 værd,” sagde Markus for nylig. “Det giver ikke mening. Det er super absurd. Møntdesignet var absurd.”

Hvorfor er dogecoin så populær?

Nogle hævder, at det er endnu et tegn på markedet vanvid, der har set stigninger i aktier udråbt på online-fora.

På trods af at der er gået næsten et årti siden oprettelsen, er dogecoin fortsat elsket af et lille samfund, der har photoshoppet hundens pelsede ansigt på alt fra astronauter til Twinkies. Dette fællesskab vokser nu hurtigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *