Investering i kryptovalutaer

Giv os noget kærlighed og del artiklen :)

Sådan investerer du i Bitcoin og kryptovalutaer

Bitcoin er måske en af de mest populære mønter at investere i, men det er ikke den eneste. Altcoins er et godt alternativ, når du køber krypto, der kan øge ‘bredden’ i din portefølje.

Dit valg af krypto bør også tage hensyn til, om du investerer eller handler, samt til din risikoprofil og den type analyse, du ønsker at foretage. Du kan vælge fundamental eller teknisk analyse eller endda en blanding af begge dele.

Introduktion

Investering i Bitcoin og andre kryptovalutaer er en fantastisk måde at sprede dine investeringer på, men det indebærer også en høj risiko. Så før du kaster dig ud i det, er det vigtigt at forstå nogle grundlæggende begreber og principper. Der er mere i det end blot at købe nogle krypto og håbe på det bedste.


En informeret investeringsbeslutning indebærer omhyggelig forskning og analyse. Ideelt set bør du have en strategi baseret på din risikoprofil, og du bør aldrig investere mere, end du har råd til at tabe.

Bitcoin eller altcoins?

Bitcoin Versus Altcoins: Which One Should You Buy In 2020 - ZOBUZ

For nybegyndere inden for krypto er Bitcoin normalt det første stop, når de skal investere. Det er det mest berømte blockchain-projekt og den største kryptovaluta målt på markedsværdi.
Der findes dog tusindvis af forskellige kryptovalutaer (altcoins) derude. Nogle altcoins har deres egen blockchain, mens andre bruger et allerede eksisterende netværk (såsom Binance Smart Chain eller Ethereum). Hvert projekt har et forskelligt forslag, hver med sine egne potentielle risici og fordele.
Om du kun vil investere i BTC eller i flere kryptoaktiver er helt op til dig. Nogle foretrækker at holde sig til BTC; andre foretrækker at sprede deres beholdninger med altcoins.

På den ene side fjerner spredning af aktiver risikoen ved at investere i kun ét projekt. Hvis du har flere aktiver, er du mindre tilbøjelig til at miste betydelige beløb, hvis et af dem fejler. På den anden side kan altcoin-investeringer være risikable, og der findes desværre mange svindelnumre. Så det er meget vigtigt at lave din egen research, før du tager risici.

Skal jeg handle eller investere?

Når du beslutter dig for, hvad du skal købe, skal du også tage hensyn til, om du investerer eller handler. De to ting kan let forveksles, men der er en forskel. Kort sagt indebærer investering, at man vælger aktiver, som man tror på, og som man holder i længere tid. En sådan strategi indebærer en mindre aktiv tidsforpligtelse og er normalt forbundet med langt mindre risiko.


I modsætning hertil har handel til formål at opnå gevinster på kort eller mellemlang sigt gennem regelmæssige køb og salg. At blive en god handlende kræver meget tid og øvelse. En erhvervsdrivende skal udvikle mere komplekse strategier, afsætte mere tid til at analysere markeder og handelsplatforme og håndtere større risici. De skal også overveje de penge, der bruges på handel og transaktionsgebyrer.


Husk på, at kryptovalutamarkederne nogle gange udviser større volatilitet end de traditionelle markeder. Selv om handlende har brug for volatilitet for at opnå overskud, kan et højt volatilitetsniveau også medføre høj risiko.

Nemmest og sikrest at investere som nybegynder

Investorer tænker normalt i år, så kortsigtede prisændringer er ikke så vigtige. En beslutning om at investere er mere baseret på en mønts fundamentale forhold (hvor solidt er projektet, og hvor sandsynligt er det, at det vil lykkes på lang sigt).
Nogle foretrækker at investere og ikke bekymre sig om kortsigtede udsving. Andre foretrækker at handle ofte i et forsøg på at maksimere overskuddet. Nogle gør endda begge dele på samme tid. Det hele afhænger af din strategi, profil og risikotolerance.

Igen, beslutningen er din, men du bør aldrig investere eller handle med midler, som du ikke har råd til at tabe.

Fundamental analyse vs. teknisk analyse

At beslutte, hvad der vil være en god investering, kræver noget analysearbejde. Typen af analyse afhænger først og fremmest af, om man investerer eller handler, men både fundamentale og tekniske analyser kan være nyttige.

Som nævnt er kort- og mellemlangsigtede prisændringer ikke så vigtige, når man investerer (eller HODL’er). Generelt er langsigtet investering mere optaget af den iboende værdi af en mønt eller et projekt, hvilket relaterer sig til fundamental analyse (FA).


Fundamental analyse indebærer en vurdering af et aktivs potentiale baseret på projektet som helhed, herunder dets nytteværdi, team, whitepaper, udvikling, markedsføring, ledelse, omdømme, omdømme, langsigtede mål og andre faktorer.
I modsætning hertil tager teknisk analyse (TA) hensyn til tidligere prisbevægelser og volumedata for at forsøge at forudsige fremtidige prisbevægelser. Teknikken involverer normalt candlestick-diagrammer og TA-indikatorer, såsom glidende gennemsnit og trendlinjer.

Køb din første bitcoin

Du kan nemt købe bitcoin og andre altcoins på eksempelvis kryptobørsen Binance.

  1. Opret en konto ved at gå til Binances hjemmeside og klikke på [Register] øverst til højre i hjørnet.
  2. Dernæst skal du bekræfte din Binance-konto. Denne KYC-proces hjælper med at sikre, at du er den, du hævder at være, og at du opfylder de juridiske krav.
  3. Den nemmeste metode til at købe krypto er at bruge dit kreditkort eller betalingskort med funktionen Convert.

Så nemt og sikkert er det at investere i bitcoins og andre kryptovalutas.

Afslutende tanker

Det tager noget tid at lære at investere eller handle med kryptovalutaer. At forbedre din viden er en god måde at reducere din samlede investeringsrisiko på, hvilket fører til mere velinformerede beslutninger. Det er nemt at sælge et aktiv i panik baseret på følelser, men chancerne for at dette sker er meget mindre, når du studerer investering og handel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *